کارگاه تخصصی انگور و کشمش در دانشگاه ملایر آغاز شد
پنجشنبه, ۷ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۴۰ ق.ظ
به گزارش ایرنا رییس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر
روز چهارشنبه در این آیین گفت: کشور ایران با وجود اقلیم و پتانسیل بسیار
مناسب در تولید انگور و کشمش، هنوز در رأس کشورهای تولید کننده این محصول
قرار نگرفته است.حمید نوری با تاکید بر بررسی چالش ها و مورد هدف
قراردادن این چالش ها در صنعت انگور، سازماندهی در سطوح مختلف را کلید حل
این مشکل دانست و اظهار داشت: در مرحله نخست برای باغداران این باور و
اعتقاد باید به وجود آید که می توانند از اطلاعات و آمار در این زمینه
استفاده کرده و در جریان آنها قرار گیرند.وی برقراری و دنبال کردن
رابطه با مردم و باغداران به صورت علمی را کلید و راهبرد مهم پژوهشکده
انگور و کشمش ملایر در رفع چالش ها و مشکلات موجود برشمرد و خواستار کمک و
همکاری متخصصان و پژوهشگران با پژوهشکده در این زمینه شد.وی
ادامه داد: به رغم تلاش های چندین ساله جهاد کشاورزی، تاکنون موفق نشده
ایم اطلاعات لازم را در اختیار باغداران قرار دهیم، در حالیکه باغدار باید
به این نتیجه برسد که استفاده از اطلاعات تا چه اندازه برایش مفید و سودآور
است.رییس پژوهشکده انگور و کشمش ملایر
اظهار کرد: این در حالیست که رابطه بین موسسات، دانشگاه ها، باغداران و
مردم که یک رابطه اغفال شده است، باید تا حد امکان مدیریت و سازماندهی شود.دکتر
نوری همچنین موضوع برندینگ این محصول را از مهمترین موارد کلیدی برشمرد و
گفت: بسیاری از محصولات اگر آرم و یا مهر تایید دانشگاه های معتبر را داشته
باشند، قیمت آن خودبه خود تعیین می شود و دولت نیز اقدامی در این زمینه
انجام نمی دهد.وی بیان داشت: در حالیکه وظیفه دولت سازماندهی و
فراهم کردن شرایطی است که دانشگاه ها بتوانند به سمت کیفیت بخشی و ارتقای
کیفیت پیش بروند و همه باغداران نیز به سمتی بروند که اگر محصول انگور و
کشمش را با کیفیت بالا تولید کنند، حتما بالاترین قیمت را خواهد داشت و
نیاز به تعیین قیمت واحد برای محصول با کیفیت و بی کیفیت نیست.وی
افزود: برندینگ موضوعی است که می تواند پژوهشکده انگور و کشمش را به
فرآیندی که در دانشگاه های جهان دنبال می شود، نزدیک و رابطه اقتصادی بین
سطوح مختلف اجتماعی را تعریف کند.نوری ادامه داد: این در حالیست که
امروز رابطه ای که صنعت، کارخانه دار و باغدار با یکدیگر دارند، رابطه
مقبول و تعریف شده ای نیست که هر دو طرف بتوانند سود کافی را ببرند.وی
با تاکید بر اینکه باغداری باید به عنوان شغل اول محسوب شود گفت: برای
آنکه نگاه مثبتی به این امر داشته باشیم، باید از حالت شعاری فراتر رفته و
به یک برنامه عملی و درست دست پیدا کنیم.پنجمین کارگاه تخصصی انگور و
کشمش ملایر هم اکنون با حضور متخصصان و پژوهشگران کشوری و حسین حیدری
پژوهشگر و متخصص این صنعت از آریزونای آمریکا در دانشگاه ملایر در حال
برگزاری است.این کارگاه آموزشی در روزهای ششم و هفتم خردادماه به مدت دو روز برگزار می شود.برگزاری
نشست پرسخ و پاسخ باغداران با کارشناسان، پژوهشگران و اعضای پژوهشکده
انگور، کارگاه عملی در باغ دانشگاه ملایر و برگزاری کارگاه عملی در باغ یکی
از باغداران نمونه این شهر از جمله برنامه های کارگاه تخصصی دور روه انگور
و کشمش در ملایر است.پژوهشکده انگور و کشمش ملایر
از اسفندماه سال 89 فعالیت خود را با اهدافی چون بهبود سازگاری و افزایش
مقاومت ارقام مختلف انگور در برابر شرایط سخت محیطی و آفات و بیماری ها،
ایجاد بانک اطلاعات محیطی انگور، بهبود عملکرد(کیفی و کمی) ارقام مختلف
انگور در استان و کشور با بررسی و تعیین عوامل کاهش و افزایش عملکرد، تولید
محصول ارگانیک با توجه به استانداردهای جهانی و ملی و تولید ارقام تجاری
مقاوم به تنش های محیطی با استفاده از فناوری های نوین سلولی و مولکول در
دانشگاه ملایر آغاز کرد.هم اکنون پژوهشکده انگور و کشمش ملایر در فهرست
پژوهشکده های جهان قرار گرفته که در زمینه انگور و کشمش فعالیت می
کنند.سالانه در شهرستان ملایر
250 هزار تن انگور و حدود 40 هزار تن کشمش تولید می شود که از این نظر
رتبه دوم کشور و رتبه نخست استان همدان را به خود اختصاص داده و بیش از 11
هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت انگور است و 60 درصد اانگور استان
همدان در ملایر تولید می شود.
- ۹۴/۰۳/۰۷