نخستین کارگاه به زراعی انگور در دانشگاه ملایر برگزار گردید
يكشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۱، ۰۶:۴۵ ق.ظ
نخستین
کارگاه آموزشی به زراعی انگور روز چهارشنبه 25 بهمن ماه 1391 توسط
پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر با حضور ریاست دانشگاه ملایر، رئیس
جهاد کشاورزی شهرستان ملایر، اساتید برجسته کشوری و باغداران شهرستان ملایر در دانشگاه ملایر برگزار گردید.
دکتر
بهمن امانی در افتتاحیه نخستین کارگاه تخصصی به زراعی انگور در دانشگاه
ملایر، بیان داشت: پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر تنها در شهرستان
ملایر تاسیس شده و دانشگاه ملایر متولی تولید کشمش و انگور کشور است و در
راستای عملی کردن یافتهها و تحقیقات علمی دانشمندان و کارشناسان در باغات
انگور و دستیابی به یافتههای علمی جدید می کوشد.
وی
گفت: در دنیا کارهای بزرگی در انگور و کشمش انجام شده است و وظیفه
پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر این است که ارتباط گسترده ای با
پژوهشکده های دنیا برقرار کند و ادامه دهنده پژوهش های انجام شده آنان
باشد.
دکتر
امانی برگزاری این کارگاه ها را فرصتی برای شناخت بیشتر یافتههای علمی
کارشناسان و نخبگان عرصه کار در مباحث کشاورزی و بهزراعی برشمرد و افزود :
با برگزاری این کارگاه ها زمینه برای حل مشکل کشاورزان و باغداران فراهم
می گردد.
رئیس
دانشگاه ملایر از همایش ملی انگور و کشمش ملایر که در شهریور ماه 1391
برگزار گردید یاد کرد و گفت: در این همایش نزدیک به 400 مقاله به دبیرخانه
فرستاده شد و در طی چند روز پژوهشگران به تبادل نظر پرداختند و یافته های
خود را در معرض عموم قرار دادند.
وی
با بیان اینکه نتیجه تحقیقات پژوهشکده انگور و کشمش ملایر باید در اختیار
باغداران و کشاورزان قرار گیرد و گره از کار آنان باز کند اظهار داشت:
زمانی کار پژوهشکده پرثمر خواهد بود که کشاورزان و باغداران از نتایج
تحقیقات برای بهبود تولید، برداشت و فروش بهره مند گردند.
دکتر
امانی در ادامه به خودباوری های جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت:
دانشمندان کشور ما در عرصههای مختلف علم و نانوتکنولوژی در دنیا مطرح شدند و
می بایست در زمینه کشاورزی نیز به این خود باوری برسیم و در زمره کشورهای
برتر دنیا قرار گیریم و باید برندهای جدیدی در زمینه کشاورزی به دنیا معرفی
کنیم.
وی
با بیان اینکه، پژوهشکده دانشگاه ملایر پل ارتباطی میان کارشناسان و
کشاورزان است ، افزود: تصمیم پژوهشکده انگور و کشمش ملایر این است که
نتایج و یافته های مقالات کاربردی و اجرایی را ماهانه در کارگاه های آموزشی
به کشاورزان، باغداران و کارشناسان ارائه دهد.
رئیس دانشگاه ملایر در ادامه سخنانش، ملایر را شهر انگور در کشور خواند و گفت: تمام تلاش ما این است که تسلیم
طبیعت نباشیم و روشهای جدید علمی که از سوی پژوهشکده انگور به کشاورزان
ارائه میشود در امرتولید ، داشت و برداشت بهتر این محصول به کار بندیم.
وی
ابراز داشت: دانشگاه ملایر در نظر دارد سالانه یک کنفرانس ملی انگور و
کشمش و ماهانه یک کارگاه آموزشی برگزار کند و ما امیدواریم با برگزاری این
همایشات و کارگاه ها زمینه بهتری برای تبادل نظر میان کشاورزان و کارشناسان
فراهم گردد.
در
ادامه دبیر علمی کارگاه آموزشی انگور و کشمش به ایراد سخنرانی پرداخت و
گفت: این اولین کارگاه آموزشی انگور و کشمش دانشگاه ملایر در سال 1391
خواهد بود و ما امیدواریم در ماه های بعد نیز چنین کارگاه هایی را برگزار
کنیم.
دکتر
نوری گفت: با توجه به شرایط فصلی که در آن قرار داریم موضوع اولین کارگاه
آموزشی را حرس درختان انتخاب کردیم و سعی داریم در این کارگاه به گفت و گوی
های کلی و پرسش و پاسخ در زمینه های چالش حرس کردن درختان بپردازیم.
رئیس
جهاد کشاورزی شهرستان ملایر نیز در افتتاحیه این کارگاه گفت: ملایر دومین
تولید کننده انگور کشور است و سالانه از هر 10 هزار هکتار تاکستان در ملایر
220 هزار تن انگور و 50 هزارتن کشمش در ملایر برداشت میشود .
مهندس
احمدی افزود: در شهرستان ملایر63 واحد فرآوری کشمش وجود دارد و بخشی
زیادی از انگور تولیدی به روش سنتی و قلیایی فرآوری می شود و از کیفیت
محصول می کاهد .
وی
ابراز امیدواری کرد با برگزاری همایشات ملی کشمش و انگور و کارگاه های
آموزشی روش های بهتری برای نگهداری انگور، فراوری انگور و صادرات آن ارائه
گردد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ملایر بحران بی آبی را بزرگترین بحران برای کشاورزان دانست و گفت: اگر
این بحران رفع نشود تمام جلسات و تبادل نظرات بی فایده خواهد بود و
خواستار این شد برای رفع این بحران، پژوهشکده چاره ای بیاندیشد.
در
ادامه محقق مؤسسه تحقیقات استان قزوین سخنرانی کرد وی پژوهشکده انگور
ملایر را از پژوهشکدههای ملی خواند و گفت: این پژوهشکده تنها اختصاص به
شهرستان ملایر ندارد و یافتههای علمی آن باید به صورت ملی و بینالمللی
ارائه شود.
دکتر
نجاتیان بر تولیدات محصولی سالم و با کیفیت تأکید کرد و افزود: انگور یکی
از محصولاتی است که در کشور ایران زیاد بوده و قطب تولید آن در شهرستان
ملایر است.
وی
با اشاره به اینکه این محصول با توجه به مشتقات زیادی که از آن تولید
میشود صادرات زیادی را نیز به خود اختصاص داده است تصریح کرد: باید
راندمان کار را در تولید بهتر و بیشتر این محصول بالا ببریم.
این
محقق برجسته کشوری، کم کردن آب مصرفی در این محصول، جلوگیری از سرمازدگی،
روشهای کنترل بیماریهای تهدیدکننده انگور، بالا بردن کیفیت و کمیت محصول
در مزارع را از اقدامات در دست اقدام برای انگور در کشور برشمرد و گفت:
یافتههای علمی باید به سمت عملی شدن این موارد حرکت کند.
وی
در پایان به روشهای مختلف از جمله هرس زدن شاخهها، روشهای آبیاری، حمل و
نقل انگور سیستمهای موجود و روشهای نگهداری کشمش برای بخش صادرات و...
پرداخت و در پایان نیز به سئوالات حاضران پاسخ داد
- ۹۱/۱۱/۲۹
از وبلاگت بازدید کردم .مطالب وبلاگت برام جالب بود.اگه می خوای از وبلاگ من بازدید و تبادل لینک انجام بدی به این آدرس بیا
آدرس وبلاگم:/eydanehh.mihanblog.com